Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Nagenieten Kerst: Hertenbiefstukjes met bietenstroop

Fles bietensap inkoken tot een stroperige saus. Hertenbiefstukjes bakken.
Serveren met de bietenstroop.

Lekker hierbij: regenboogworteltjes geroosterd in de oven met honing en tijm of rozemarijn.

Voor volledig recept zie: Hart & Ziel


Tips biefstuk bakken
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is als je hem gaat bakken. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag. Als de pan goed heet is, doe er dan een beetje olie in en schroei het vlees op hoog vuur dicht (niet het vlees bewegen of proberen te draaien, het vlees laat vanzelf los!). Vervolgens schroei je de andere kant dicht. Voeg er dan een klontje roomboter aan toe en laat de biefstuk nog maximaal 2 minuten per kant in de pan. Druk op het vlees om te testen hoe gaar het is. Als de veerkracht vergelijkbaar is met de muis van je hand, dan is hij medium gebakken. Leg de biefstukjes vervolgens op een aluminium folie en vouw deze dicht. Laat dit pakketje eerst 2 à 3 minuten buiten de oven liggen en dan nog circa 5 minuten in de oven op 100 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten