Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Thaise salade met viskoekjes (paleo)

Voor 4 personen:
Viskoekjes:
1 ui, 1 knoflookteen, 200 gram witvis (lekker kabeljauw bijvoorbeeld), 200 gram zalmfilet, 5 eetlepels kokosmeel, 1 ei, verse gember (circa 2 cm). gehakte koriander, limoensap, 3 eetlepels vissaus, peper & zout

Meng alles door elkaar in een keukenmachine, of snij de vis gewoon zelf héél fijn en meng vervolgens de overige ingrediënten erdoor. Je kan altijd een beetje extra kokosmeel erdoor doen als het nog te nat is.

Dan maak je balletjes, die je iets plat drukt en op ee bord legt. Dek deze af met alufolie of plastic folie en zet het even in de koelkast. Dan bakken ze makkelijker en vallen ze niet zo snel uit elkaar.

De viskoekjes bak je in een koekenpan in de roomboter of kokosolie in een paar minuutjes gaar.

Saus:
6 eetlepels kokosmelk, 2 eetlepels vissaus en 2 eetlepels oestersaus. sap van een limoen
Alles goed door elkaar mengen. Zelf doe ik dit vaak in een leeg potje (daarom bewaar ik ze in alle soorten en maten), dan kan je goed schudden en is de dressing goed gemengd!

Salade:
1,5 courgette, 1 grote winterwortel, 1 grote mango (of 2 kleine), 3 handjes pinda's (fijngehakt), verse koriander, munt & peterselie

Draai de courgette & de wortel door de spirelli en meng dit met een beetje van de dressing. Doe vervolgens de kruiden en de mango (in stukjes gesneden) erdoor en garneer de salade met de pinda's.

Geïnspireerd door Healthyjuf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten