Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Broccolisoep met krokante Turkse worst

Broccoli, gember, komijn, venkelzaad, ui & knoflook, kokosmelk, Turkse (chorizo-achtige) worst.

1 flinke stronk broccoli & roosjes wat kleiner snijden. In een grote pan een uitje fruiten, knoflookteentje toevoegen en kruiden, namelijk venkelzaad, komijn en verse gember (stukje van ongeveer 2 cm),

De hoeveelheid kruiden is naar eigen smaak. Ik vind zelf wel lekker om vrij veel kruiden te gebruiken en dan alleen water toe te voegen en geen bouillon. Vrij veel is ongeveer een theelepel per kruid. Het is ook heel lekker om nog een serehstengel even mee te laten koken, deze geeft een lekkere frisse smaak aan de soep.

Voeg dan de broccoli toe en na 2-3 minuutjes een liter kokend water. Na maximaal 10 minuten kan je de soep pureren. Snij de worst in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan uit tot ze lekker krokant zijn. Maak de soep af met een pakje kokosmelk en eet de soep samen met de worst.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten