Serveren met de bietenstroop.
Lekker hierbij: regenboogworteltjes geroosterd in de oven met honing en tijm of rozemarijn.
Voor volledig recept zie: Hart & Ziel
Tips biefstuk bakken
Zorg dat de biefstuk op kamertemperatuur is als je hem
gaat bakken. Gebruik een pan met goede anti-aanbaklaag. Als de pan goed
heet is, doe er dan een beetje olie in en schroei het vlees op hoog
vuur dicht (niet het vlees bewegen of proberen te draaien, het vlees
laat vanzelf los!). Vervolgens schroei je de andere kant dicht. Voeg er
dan een klontje roomboter aan toe en laat de biefstuk nog maximaal 2
minuten per kant in de pan. Druk op het vlees om te testen hoe gaar het
is. Als de veerkracht vergelijkbaar is met de muis van je hand, dan is
hij medium gebakken. Leg de biefstukjes vervolgens op een aluminium
folie en vouw deze dicht. Laat dit pakketje eerst 2 à 3 minuten buiten
de oven liggen en dan nog circa 5 minuten in de oven op 100 graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten