Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Pasta (salade) met salami & amandel-tomaat pesto


Een lekkere voedende salade, hoewel je dit natuurlijk ook gewoon warm kan eten.

Maak een pesto saus van amandelen, zongedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas (of Grano Padano) & basilicum.

Kook de pasta en meng die dan met de pestosaes. Voeg er naar eigen wens nog aan toe: salami in blokjes, komkommer, courgette (even kort roerbakken dan), olijven.

Zelf eet ik pasta bijna altijd in combinatie met rucola. Zo eet ik minder van de pasta en nóg meer groenten!

TIP
Zorg in de zomer dat je altijd zelf zongedroogde tomaatjes in huis hebt. Koop aan het eind van de dag cherry tomaatjes op de markt, kost dan weinig!

Doe deze thuis in een ovenschaal en meng ze met olijfolie en knoflook. Laat ze dan minimaal 2 uur in de oven garen op een lage temperatuur (100 graden). Bewaar de tomaatjes in een bakje, goed afgesloten, met een beetje extra olijfolie in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten