Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Courgetti met tomatensaus & gehaktballetjes


De snelle variant....
Van courgette lekker spaghetti maken met een spiraalsnijder. Ik eet zelf altijd één hele courgette, maar mijn man & kids eten samen 1 courgette en dan wat gewone pasta erbij. Tomatensaus maken: uitje fruiten, knoflook erbij, blik cherrytomaatjes (let even op: soms zit er suiker in zo'n blik: NO GO!). En een pakje passata pommodori. Staafmixer, lekkere gladde saus. Rundergehakt, mengen met 1 ei en panka (of gewoon paneermeel). Op smaak brengen met kruiden, ik varieer áltijd, voorbeeld van lekkere combi's:

- gerookte paprikapoeder & pikante paprikapoeder
- ras el hanout & kaneel
- kerriepoeder & curry (hot)

Altijd beetje peper en zout. Bij dit gerecht is de 1e variant erg lekker, eventueel met oregano of Italiaanse kruiden erbij. Alles goed mengen, gehaktballetjes (bepaal zélf hoe groot) maken en dan in de pan bakken. En dan nog even de courgette kort bakken i koekenpan, liefst met teentje knoflook.

Eventueel pasta erbij, verse basilicum & parmezaanse kaas!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten