Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Paella met kip, chorizo & zeevruchten

Voor 6 personen: 400 gr paella rijst (of risotto rijst), 1 liter bouillon (vis, vlees of groenten afhankelijk van of je voor vis, vlees of vegetarische paella kiest, wij hebben voor dit gerecht 50/50 vis/vlees bouillon gebruikt), 1 ui en 1 knoflookteen, 3 kippendijen, 1 chorizoworst, 1 rode en 1 groene paprika, 6 coquilles, 1 inktvis (diepvries hele), 6 grote gamba's, evt. paar pulpo-visjes, saffraan, kurkuma, gerookte paprikapoeder (of gewone), platte peterselie, scheut witte wijn (die je ook bij de paella drinkt), 2 citroenen.

Snij de paprika in kleine blokjes en doe dit in een ovenschaal met een klein beetje olijfolie. Rooster dit ongeveer een half uurtje in de oven (180 graden). De inktvis kan je in ringen snijden en vervolgens 20 minuten marineren in citroensap.

Fruit in je paella pan of als je die niet hebt in een wok, een ui (gesnipperd) en een knoflookteen erbij (geperst). Doe dan de kip erbij en bak die rondom gaar. Voeg dan de chorizo toe en bak deze even paar minuten mee.

Dan kan de rijst erbij, ook even 2 minuten meebakken en dan de wijn toevoegen (een lekkere scheut). Ook de saffraan, kurkuma en paprikapoeder kunnen er nu bij. Zorg dat je de bouillon op het vuur hebt staan en schep steeds een beetje bij de rijst en iedere keer als het vocht dan bijna is opgenomen, doe je er weer een beetje bouillon bij.

Als de rijst bijna gaar is voeg je de paprika toe. Dan is het tijd om de visjes te bereiden.  De inktvis kan je na het marineren kort bakken in een koekenpan en door de paella roeren. In dezelfde pan bak je de gamba's op hoog vuur gaar. Dan de coquilles ook op hoog vuur 1,5 - 2,5 minuut bakken. Hangt van de dikte van de coquille af.

Dan is het tijd om de paella mooi op te dienen. Leg de visjes mooi rondom op de paella, strooi er wat peterselie (fijngehakt) over en garneer het geheel af met een paar partjes citroen.

Eet smakelijk!




1 opmerking:

  1. Bestel verse vis en gerookte visspecialiteiten uit eigen rokerij. Via expreslevering direct gekoeld naar huis. Gewaarborgde kwaliteit. Koud geïsoleerde thermobox. Vis soorten: kabeljauw, dorade, zalm, tonijn en nog veel meer. #Fishtothepeople!

    ✭Vers garantie
    ✭Gekoeld geleverd
    ✭Dagvers verpakt
    ✭Gratis verzenden vanaf €35,-

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €5 euro korting op je eerste bestelling! #Fishtothepeople!"

    BeantwoordenVerwijderen