Follow Me by Email: laat je e-mailadres hier achter en mis nooit meer een nieuwe post!

vrijdag 25 maart 2016

Gezonde loempia's met nori- of rijstvel

Rijstvel loempia's of met norivel? Eigenlijk té makkelijk...

Snij groenten naar keuze in mooie dunne reepjes. Bijvoorbeeld: komkommer, wortel, rode kool.
Marineer kip of garnalen in knoflook en bak deze in een koekenpan. Snij een avocado in reepjes. Doe taugé in een bakje. Snij wat verse kruiden, zoals peterselie, koriander of munt. Je kan ook blaadjes sla of kool gebruiken. En natuurlijk is een beetje vermicelli lekker als extra vulling.

Maak eventueel een sausje, ik had hierbij sesamolie, citroensap & vissaus door elkaar gemengd.

Dan leg je een norivel met de glanzende kant naar beneden op een sushimatje. Leg vervolgens op ongeveer 1/3 een strook neer met ingrediënten die je lekker vindt. En rol dan het norivel met de inhoud op m.b.v. het matje.

In plaats van een norivel kan je ook rijstvellen gebruiken. Deze leg je even in warm water zodat 't zacht wordt. En deze rol je niet in een keer op en ook het sushimatje hoef je niet te gebruiken. Leg op het rijstvel je ingrediënten, ongeveer 5 cm van de onderkant en hou de zijkanten ook vrij. Dan sla je eerst het onderste randje over je ingrediënten, dan de zijkanten en vervolgens kan je het oprollen.

Succes, ook met variëren want dat kan eindeloos. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen