Follow Me by Email: laat je e-mailadres hier achter en mis nooit meer een nieuwe post!

zondag 31 januari 2016

Lasagne met lamsvlees, courgette, mozzarella & crème fraiche

Begin met de saus: snipper de ui, knoflook en snijd één hand van de verse basilicum (inclusief steeltjes) en de wortel fijn. Verwarm een grote braadpan met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui. Breng op smaak met peper en zout en voeg na een paar minuten het laurierblaadje, de oregano, chiliflakes en de knoflook toe. Laat zo nog vijf minuten zweten. Ontdoe ondertussen de worstjes van hun 'vliesje' en prak met een vork het worstvlees fijn. Bak dit in een droge koekenpan rul. Voeg nu de gesneden basilicum, het worstvlees (inclusief het braadvocht) en wortel toe aan het uienmengsel. Bak onder continu roeren en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Roer er nu ook de tomatenpuree door en bak nog een paar minuten mee. Voeg nu de passata en tomatenblokjes toe. Laat zo een half uur à drie kwartier pruttelen op laag vuur. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes. Bak deze in een hete koekenpan met een scheutje olijfolie aan beide kanten bruin en zet apart. Verwarm nu je oven voor op 180 graden. Roer de courgette door de saus. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Roer de crème fraîche los, verwijder het laurierblaadjes uit de saus en zet de resterende ingrediënten alvast klaar. Haal een grote ovenschaal tevoorschijn en smeer de bodem in met een dun laagje van de saus. Bedek met een paar lasagnevellen en top deze met een derde van de tomatensaus. Strooi de helft van de Parmezaan over de saus samen met de helft van de basilicumblaadjes. Bedek weer met een laag lasagnevellen en smeer deze nu in met de helft van de crème fraîche. Breng op smaak met een beetje peper en zout en bedek met een laag saus. Leg hier weer een laag lasagnevellen, crème fraîche en saus op. Scheur de mozzarella in stukjes en verspreidt deze over de laatste sauslaag. Meng de laatste basilicumblaadjes met wat olijfolie en leg op de bovenkant, samen met de Parmezaan en de gehalveerde cherrytomaatjes. Besprenkel met een beetje olijfolie en wat zout en peper. Bak de lasagne een half uur in de oven, serveer met een simpele rucolasalade en geniet!


Naar recept van Margit Forma, dank!
Eet inspiratie delen 10-daagse op Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen