Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Weerstand opbouwen met pompoen rode linzensoep

Herfst Weerstand Booster
De Herfst is begonnen, buiten daalt de temperatuur snel, het wordt vochtiger & misschien gaat zelfs de verwarming al wel weer aan bij je thuis. Zorg daarom even extra goed voor je weerstand. Dat kan bijvoorbeeld door gezond te eten, met name extra vitamine C, dé weerstandsbooster bij uitstek.
September is ook pompoenentijd, dat komt goed uit. Want in pompoen zit een hoge dosering vitamine C! Ook zit er veel ijzer in pompoen, en dat houdt je immuunsysteem in goede conditie. Daarnaast bevatten ze veel vezels wat natuurlijk belangrijk is voor een goede darmwerking. Een bijkomstig voordeel is dat pompoen weinig calorieën bevat, je door de vele vezels snel een verzadigd gevoel hebt en dat pompoen een gunstige invloed heeft op je bloedsuikerspiegel zodat je minder snel trek hebt in zoetigheden.
In onderstaand recept combineren we de pompoen met rode linzen. Ook zo'n gezond ingrediënt. Met bijna dezelfde eigenschappen als pompoen. Dus ook vitamine C, veel vezels en ze zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast bevatten linzen veel plantaardige proteïnes en zijn dus ideaal voor mensen die vegetarisch zijn. De kokosmelk werkt als finishing touch ontstekingsremmend en heeft een anti-bacteriële werking.
Pompoensoep met rode linzen & kokosmelk

Ingrediënten (4 personen)
1/2 flespompoen
100 - 150 gram rode linzen
1 ui
1 liter kruidenbouillon
1 theelepel Vadouvan kruiden
Scheut kokosmelk (half blik)
Beetje citroensap

Bereiding
Snij de pompoen in stukken, met schil en al. Doe in een pan een scheutje olijfolie, fruit een uitje hierin en voeg vervolgens de pompoen, de linzen & de kruiden toe. Laat dit een paar minuten sudderen en doe dan de bouillon erbij. Circa 20-30 minuten op laag vuur laten garen. Dan kan je de soep met de staafmixer of in de blender pureren en op smaak brengen met kokosmelk, citroensap, peper & zout. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten