Follow Me by Email: laat je e-mailadres hier achter en mis nooit meer een nieuwe post!

woensdag 12 augustus 2015

Tartine

Frans wit brood (rond hoog brood). Bijvoorbeeld van Le Perron. Snij zelf een dikker sneetje. Besmeer deze met crème fraiche. Bestrooi met geraspte emmentaler & geraspte gruyère. Circa 10 minuten in de oven op 200 graden. Eventueel laatste minuutje op onder de grill. Kaas moet goed gesmolten zijn en bij voorkeur al een beetje gebruind en krokant.

Beleg dan met een mengsel van tomaat, olijfolie, knoflook & basilicum. En een draai met de peper- en zoutmolen. Of beleg de gesmolten kaas boterham met gerookte zalm. Doe daar dan het restant van de crème fraiche op, op smaak gebracht met bieslook & citroen.
Natuurlijk zijn er ook nog andere lekkere varianten op te verzinnen zoals met blauwe kaas of Marokkaanse gekruide kip met ingemaakte citroen of ...... Veel succes!


Wij aten dit gerecht voor het eerst aan de Vendee in La Tranche sur Mer bij Restaurant Stefiouz.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen