Follow Me by Email: laat je e-mailadres hier achter en mis nooit meer een nieuwe post!

vrijdag 23 januari 2015

Homemade graved lachs

Flink stuk zalm, mooie filet (met huid). In twee delen, zodat het mooi op elkaar past. Zal afspoelen en deppen met keukenpapier. borrelglaasje wodka erover heen gieten en inwrijven. Mengsel van zout, suiker en witte peper. Ook erin wrijven. Bij 1 kilo zalm gebruik je 2 eetlepel zout, 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel suiker. Gehakte dille erover verdelen. Leg beide delen op elkaar, zodat het goed aansluit en past. Verpakken in keukenfolie of afsluitbare plastic zak. Leg dit in de koelkast met iets zwaars erop (circa 2 kilo). Dagelijks even omdraaien en eventueel vocht afgieten. Minimaal 48 uur in de koelkast met gewicht.

Foto hierboven:
tartaar gesneden van de graved lachs. Crème fraiche met dille & citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen