Blogarchief

Zoek op ingrediënt of soort gerecht

Courgette Fritatta


Zoveel variaties mogelijk, altijd lekker. Fritatta zonder aardappel of als tortilla met aardappel. Laat die vrije geest maar gaan!

Deze fritatta was met courgette, spekjes, kaas en verse munt. Heerlijk op een zwoele zomerse avond of bij een picknick!

1 opmerking:

  1. Voor een koekenpan met doorsnede 26 tot 28 cm gebruik je het beste 8 eieren, 1 geraspte courgette (knijp 't vocht er even goed uit!), flink stuk Parmezaanse kaas (geraspt) of 1 zakje geraspte kaas, 2 tenen knoflook en een paar blaadjes munt.

    Eieren klutsen, overige ingrediënten er goed door heen roeren. Beetje boter of olie in de pan en dan het mengsel langzaam laten stollen. Als de bovenkant zo goed als droog is kan je m.b.v. een bord de fritatta draaien en ook de andere kant nog mooi bruin laten worden.

    Ook heel lekker op een bedje van rucola, aangemaakt met olijfolie en citroen.

    BeantwoordenVerwijderen